Roken van Beekridder

Roken van Beekridder

10 februari 2016Recepten, Roken

Ard van der Burg uit het Zeeuwse Middelburg rookte vorige week beekridder. Ard deed een aantal proeven waarbij hij wilde en kweekvis gebruikte, en deze zowel warm- als koud rookte. Hieronder lees je Ard zijn ervaring. Wat is een Beekridder? De beekridder is een aan de zalm verwante vis die onder een aantal namen bekend … Lees meer

COOX GoGrill

COOX GoGrill

10 februari 2016Assortiment

Nieuw in ons assortiment ! De GoGrill is een barbecue rooster voor op de COOX Stove, deze past uitstekend op de Envirofit M 5000 en de COOX G 3300. Nu kun je naast het koken en braden ook je vlees grillen. Door middel van een uitgekiende gietijzeren vlamverdeler (diffuser) welke je op de vuuropening legt … Lees meer

Sticky Chicken in de Dutch Oven

Sticky Chicken in de Dutch Oven

5 februari 2016Buitenkoken, Recepten

Sticky Chicken Dutch Oven 6qt / IngrediΓ«nten: [one_half] 10 Kippendijen 2-3 cup ketchup 2-3 cup (1 pot a 220gram) Chutney 2 tl. olijf olie 1 limoen [/one_half] [one_half_last] 1 kleine rode ui gesnipperd 2 tenen knoflook fijn gehakt 2 tl. tabasco 1 tl. zout 1 tl. vers gemalen zwarte peper [/one_half_last] Bereiding: Rasp de schil … Lees meer

Gehaktbrood in de Dutch Oven

Gehaktbrood in de Dutch Oven

4 februari 2016Buitenkoken, Recepten

Meatloaf Dutch Oven 3qt /IngrediΓ«nten: 1 pond rundergehakt 2-3 losgeklopt ei 2-3 cup havermout 1 blik tomaten blokjes 2-3 groene paprika 1 rode ui   3 tenen kloflook 1 el. Letz Q Beefrub 1 tl. tijm 1 tl. oregano Barbecuesaus Bereiding: Kneed alle ingrediΓ«nten behalve de barbecuesaus door elkaar (het blijft smeuΓ―g) Doe het in … Lees meer

Breekbrood met pesto en mozzarella

Breekbrood met pesto en mozzarella

2 februari 2016Buitenkoken, Recepten

Breekbrood met pesto en mozzarella Dutch Oven 3qt / IngrediΓ«nten: 250 gr bloem 150 ml lauwwarm water 3 gr. zout 3,5 gr. droge gist 1 bol mozzarella Pesto 1 teen knoflook fijn gehakt 2 el boter bakpapier Bereiding: Meng de gist met het lauwwarme water en laat even staan. Meng het zout en de bloem. … Lees meer

Snertweer? Tijd voor Rookworst!

Snertweer? Tijd voor Rookworst!

19 januari 2016Recepten, Roken

Nu te temperaturen dalen tot onder het vriespunt, is het echt weer voor snert of bruine bonensoep. En wat smaakt er nu lekkerder dan snert met eigen gemaakte rookworst? van Dennis Lonis uit Opmeer mocht ik onderstaand recept plaatsen, dankjewel Dennis! Voor de mensen die eens zelf rookworst willen maken, ik heb gebruikt: 25% rundvlees … Lees meer

Porchetta in de Dutch Oven

Porchetta in de Dutch Oven

17 januari 2016Buitenkoken, Recepten

Porchetta in de Dutch Oven kom je niet zo heel vaak tegen. Chiel Haverkotte uit Slagharen maakte dit afgelopen week, en legt hieronder uit hoe hij precies te werk ging. Benodigdheden: * +/- 2 kg Buikspek * 5 tenen knoflook / * 300 gr. champignons / * 1 tl. mosterd / * 2 uien * … Lees meer

De Gans te koop

21 december 2015Assortiment

Dit Thema Tijdschrift vertelt het hele verhaal over de gans in Nederland. Zodat je als je deze winter ganzen ziet overtrekken, niet alleen denkt: goh, wat mooi. Maar ook: zouden deze ganzen nog leven aan het einde van de winter? En wat vind ik daar eigenlijk van? De Gans kost € 8,95 en is te … Lees meer