Zalm op cederhout gerookt met Couscoussalade

Zalm op cederhout gerookt met Couscoussalade

2 april 2021BBQ, Recepten, Roken

Het is Pasen! En daarom hebben we Roy BBQ Grillmeister gevraagd wat er bij hem op het menu staat. Heerlijke zalm op cederhout gerookt met een Cousvoussalade. Hij heeft het recept voor ons uitgeschreven zodat ook wij hier van kunnen genieten!

Koud gerookte eieren

Koud gerookte eieren

23 maart 2021Roken

Als je een beetje geïnteresseerd bent in roken, dan weet je dat je niet alleen vis of vlees kunt roken. Je hebt vast wel eens van gerookte eieren gehoord en misschien zelf al eens geprobeerd? Sinds kort weet bijna heel Nederland dat je ook eieren kunt roken. Begin maart haalde Smoked Eggs het landelijke nieuws … Lees meer

Ben jij ook gek van vis?

Ben jij ook gek van vis?

15 maart 2021Recepten, Roken

Oké ik zal het maar bekennen; ik ben een lekkerbek. Lust graag vlees, maar ben ook gek van vis. Gerookt, gebakken, gestoofd of uit de oven, ik eet het graag. Zo hangt er bij mij in de rookkast niet alleen kabeljauw of sliptong, maar ook wel zalm. Want dat wordt steeds vaker gegeten in ons … Lees meer

Vuurtje stoken? Hout kloven!

Vuurtje stoken? Hout kloven!

13 maart 2021Buitenkoken

Wie kent het niet? Je wilt je Rocket Stove of Houtkachel opstoken om in de Dutch Oven een stoofpotje te maken, maar je hebt geen aanmaakhout binnen handbereik. Om snel en veilig aanmaakhout te maken is de No-Axe houtklover dé oplossing. Een ideaal stuk gereedschap waar je als ‘Buitenkokenist’ veel gemak van zult hebben. De … Lees meer

Als je Wildzwijnham vergeet in de koelkast

Als je Wildzwijnham vergeet in de koelkast

2 maart 2021Roken

Soms kom je berichten tegen dat je denkt; ‘Hoe is het mogelijk’ ? Zo’n anderhalf jaar geleden las ik op Facebook een bericht van iemand die druk in de weer was geweest met het maken van gerookt vlees. Met zorg uitgezocht bij de slager en zorgvuldig zijn pekel samen gesteld. Regelmatig even gekeken en gekeurd … Lees meer

Hoe kan ik het beste gietijzer inbranden?

Hoe kan ik het beste gietijzer inbranden?

21 februari 2021Buitenkoken

Het inbranden (seasoning) van gietijzer is noodzakelijk om het te voorzien van een beschermlaag. Deze laag beschermt tegen roest, maar ook tegen zuren uit het gerecht en zorgt ervoor dat er een antiaanbaklaag ontstaat die het gebruik ten goede komt. Inbranden zorgt voor ‘stankoverlast’, zorg voor voldoende ventilatie of doe dit buiten! Veel pannen zijn … Lees meer

Eerste keer buitenkoken in de sneeuw

Eerste keer buitenkoken in de sneeuw

16 februari 2021Buitenkoken, Recepten

Toen we zaterdag 6 februari de wedstrijd ‘Buitenkoken in de sneeuw, win het boek van Tim Ziegeweidt & Sebastian Buchner!’ uitschreven, hadden wij geen idee hoeveel inzenders we konden verwachten. Maar wat hebben we in een week tijd veel leuke reacties, foto’s en recepten gekregen! ‘Al een paar dagen gonsde het rond op radio, tv … Lees meer

Winterkou; Sneeuw & IJs,’Poeiermelk’ & Snert

Winterkou; Sneeuw & IJs,’Poeiermelk’ & Snert

14 februari 2021Buitenkoken

We hebben ruim een week mogen genieten van het winterse weer met sneeuw en ijs. Heel veel schaatsen en sleetjes werden uit hoeken van zolders, schuren en kelders opgezocht en naar buiten gehaald. Zowel kinderen als volwassenen beleefden buiten veel plezier! Net als veel ‘Buitenkokenisten’ hebben ook wij samen genoten van de sneeuw en het … Lees meer