Mark van der Kolk uit Leusden rookte makreel op een cederhouten BBQ plank. Dit eenvoudige recept kwamen wij tegen op Facebook, en is zeker de moeite waard om zelf ook eens uit te proberen.

‘Gerookte makreel vinden wij thuis heerlijk, maar vanavond net even anders dan anders’:

Ingrediënten: (per 2 filets)

2 makreel filet met huid (zonder graat)
1 teen knoflook in dunne plakjes
4 blaadjes basilicum
5 sprieten bieslook (fijn gehakt)
1 kleine bosui in dunne ringetjes
Grof zeezout
Olijfolie

Verder nog:

Rollade touw
Schaar
Cederhouten BBQ plankjes

Neem het rollade touw, knip 3x 15/20cm af en leg ze op een vlakke ondergrond. (Bijvoorbeeld je snijplank) leg 1 zijde van de makreel met de huid omlaag op het touw. Leg hierop de basilicum -> plakjes knoflook -> bosui en bieslook en leg de andere filet er boven op. (Met de huid naar boven) Knoop de touwtjes, maar niet te strak! Neem je cederhouten BBQ plankje en doe er wat olijfolie op en wat zeezout. Leg hierop de makreel (gepositioneerd als je de tapas versie gebruikt) besprenkel deze weet met olie en iets zeezout.

BBQ instellen op direct grillen op z’n 180/200 graden Celsius. Rook de makreel ongeveer 25/30min.

Mark bedankt voor het delen!