Ook gek van mosselen maar wil je graag een keer iets anders dan koken of wokken? Evert Bosman plaatste op Facebook zijn recept van op eikenhout gerookte mosselen overgegoten met een mosterd-vinaigrette en een frisse venkelsalade. Dat was lekker smikkelen. Hier volgt zijn recept:

Eikenhouten stukken anderhalf uur in het water leggen. Je bbq met houtskool- of briketten aansteken, mag flink heet worden. Dan het eikenhout in het vuur doen. Na 15 Γ‘ 20 min gaan ze dan branden. Dan de deksel op je bbq doen. Ondertussen heb je de mosselen dakpansgewijs op je rooster gelegd. Als je hout niet meer zo hard brand plaats je het rooster met mosselen. Dus je bbq is bloed heet. Deksel op de bbq. En 20 Γ‘ 25 laten staan. Door het lekken van de mossel die gaar wordt neemt de temperatuur snel af. En het zilte water dat op het hout druppelt geeft een heerlijk aroma. Dus pak een glas wijn en blijf bij je bbq daar begint de lol al. Vinaigrettes is vrij simpel. Flinke lepel grove Groningse mosterd. Theelepel honing 1 deel witte balsamico. Half ui ,1 teen knoflook. Peper en zout. Staaf mixer er in en al mixend langzaam druppelend 3 delen olijf olie er bij. Smikkel smakelijk.

Bedankt voor het delen Evert!

Tip: gebruik i.p.v. eikenhout Smoke It All Nr. 9 of Nr. 10