Robert Nagtegaal Werkzaam bij de vereniging van Keurslagers plaatste op zijn Facebook pagina: Koken uit de Keurslager Kerst Proef.

Mooi buikspek lekker gemarineerd met o.a. olijfolie en gerookt met pruimenhout en walnoten, winter/herfst smaak. Low and slow (+/- 5 uur).

De foto’s van Robert zien er wel erg smakelijk uit. Bij de lokale Keurslager lag dit nummer van Proef nog niet in de winkel, maar gelukkig wil Robert het recept ook delen via deze website.

Buikspek insmeren met zeezout, zwarte peper, verse knoflook en verse rozemarijn en een flinke scheut olijfolie. Dan vacuΓΌm trekken of in een zak wikkelen en 24 uur laten rusten.
Daarna indirect garen op 120 graden en gelijk vanaf de start roken met pruimenhout en walnoten tot een kern van 75 gr. Een heerlijk recept voor de herfst. Stook de rookkast of BBQ maar op zou ik zeggen.