Trix uit Haren is een buitenmens. Als je haar beeldverslag op Instagram bekijkt weet je precies wat ik bedoel. Dagelijks bezig in haar (eetbare) tuin, te vinden in het veld met jachthond en geweer. (H)eerlijk bezig in de keuken, met de meest creatieve variaties aan gerechten. Soms kan ik jaloers zijn op haar foto’s. Maar deze week hield Trix het simpel. Simpel maar wel echt iets voor een buitenmens. Deze week maakte ze kippensoep, maar omdat ze buiten aan het werk was en geen zin had om iedere keer naar binnen te lopen, werd het bereid op open vuur. Hollandse kippensoep in een Hongaarse BogrΓ‘cs (Heksenketel). Trix wilde het recept delen via deze website, dus doe er je voordeel mee:

1 Prei in twee helften
1 Winterwortel
2 Uien (met schil omdat het zo’n mooie kleur geeft) gehalveerd
10 zwarte peperkorrels
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Lavas
Flinke snuf zout (later meer toevoegen indien gewenst)
1 soepkip

Alles in de heksenketel leggen en onder water zetten.
Vuur in de schaal flink heet opstoken zodat het water aan de kook komt. Daarna lekker laten pruttelen tot het vlees van het bot valt.

Bedankt voor het delen Trix