Klaske Porsius- Hoekstra uit het Friese Haskerdijken liet deze week op Facebook zien hoe zij Pulled Chicken maakte.
Bedankt Klaske dat je het ook op onze website wil delen.

IngrediΓ«nten:

1 kilo vlees
Pekelbad: 2 ltr. water / 100 gr. zout / 100 gr. bruine basterd suiker
15 ml. tabasco
Minimaal 12 uur in het pekelbad, de mijne hebben 18 uur zwemles gehad.
Daarna even goed drogen en insmeren met rub of kruiden naar keuze. De mijne heb ik Provinciale kruiden op gedaan.

Het heeft in totaal 8 uur geduurd op 90 Γ‘ 100 gr. tot zij een kerntemperatuur hadden van 87 graden.
Hierna een half uurtje laten rusten in aluminiumfolie en daarna alles uit elkaar trekken.

Klaske heeft de Pulled Chicken gemaakt in een Green Egg, maar dit gaat natuurlijk ook uitstekend in je rookkast.