ZALM ROKEN

Voordat je zalm warm gaat roken, moet het uiteraard eerst gepekeld worden. Zelf pekel ik zalm altijd droog, met zeezout, bruine basterdsuiker en kruiden naar keuze. Een dag voordat je gaat roken, de zalm dik inpakken in het mengsel van zeezout, basterdsuiker en kruiden, en 6 uur laten rusten. Daarna afspoelen en ongeveer een half … Lees meer

MULTIFUNCTIONELE ROOKKAST

Met deze multifunctionele rookkast wordt het nog éénvoudiger om zelf je vis- of vlees te roken. Stoken op hout of elektrisch het kan allemaal. Deze rookkast is niet voor niets één van de best verkochte rookkasten voor de hobbyroker. Handig in gebruik, en betaalbaar. Hier staan onze modellen Wij versturen door heel Nederland!

SWEINEHAXE ROKEN

Sweinehaxe (warm gerookt)Temperatuur rookkast: 110 graden 4 uur in de rookkast 2 kg. varkenspotenLeg de varkenspoten 3 dagen in een pekelbad (8,5 %), kruiden naar eigen inzichtVarkenspoten afspoelen en 24 uur laten drogenRookkast opstoken tot 110 gradenVanaf 35 graden beginnen met roken met beuk / eikVarkenspoten garen in de rookkast tot een kerntemperatuur van 75 … Lees meer