Deze week een mooi gerecht op ztrdg.nl:

Verse spaghetti met aubergine, gerookte mozzarella en knoflook-peper-olie.

Kookinstructies/ IngrediΓ«nten:
1 aubergine / 250 g verse spaghetti /1 gerookte mozzarella / 1 rode peper / 100 ml extra vierge olijfolie / Paarse basilicum voor garnering / zout en peper.

  1. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in grove stukken.
  2. Verwarm in een kleine koekenpan 1 fijngesneden rode peper samen met 100 ml olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat op laag vuur warm worden maar zorg dat de knoflook niet te bruin word.
  3. Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht is, doe in een kom en sprenkel er wat olijfolie, zout en peper over heen.
  4. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en hou wat kookvocht apart.
  5. Meng de pasta met 2 el kookvocht en de knoflook-peperolie en verwarm kort.
  6. Maak de borden op met de pasta, stukken gescheurde mozzarella, gegrilde aubergine, knoflook-peperolie en paarse basilicum.
  7. In plaats van gerookte mozzarella te kopen, adviseren wij natuurlijk huisgerookte mozzarella: vul je koudrookgenerator (voor een deel) met rookmot beuk of fruit, en rook de mozzarella 3-4 uur. Daarna vacumeren of verpakken in huishoudfolie. De volgende dag klaar voor gebruik.