Dit heerlijke recept is gemaakt door @thebbqanimals

De combinatie van zalm met bacon maak je misschien niet zo snel, maar van dit recept loopt het water al in je mond.

Het zoete van de maple syrup en het zoute van de bacon past mooi bij de zalm zonder de smaak van de vis te overheersen en als je regelmatig zalm op een plankje maakt dan kan ik je deze variant van harte aanbevelen.
De zalm is bereid op een cederhouten plankje.
Het plankje heeft twee grote voordelen, het zorgt ervoor dat je vis niet aan het rooster blijft kleven en het smeulende plankje geeft ook nog eens een heerlijk smaak aan je gerecht, win-win zou ik zo zeggen.

Dit heb je nodig Voor de marinade:
0,75 cup sojasaus
0,75 cup zonnebloemolie
3 eetlepels rijstazijn
1,5 eetlepel sesamolie
2 eetlepels vers geraspte gember
3 tenen knoflook, fijn gehakt

Voor de vis:
1 kilo zalmfilet
6 plakken streaky bacon
0,25 cup paneermeel
0,5 cup maple syrup

Leg het rookplankje minimaal een uur van te voren in het water. Maak de bbq klaar voor direct grillen op 150-175 graden. Maak de marinade en hou hiervan 0,25 cup over, doe de rest over de zalm en bewaar dit 20 minuten in de koelkast.
Doe de bacon in de keukenmachine, voeg paneermeel toe en puls totdat je fijne kruimels hebt.
Leg het baconkruim op een bakblik, min of meer in de vorm van het stuk zalm.
Haal de zalm uit de koelkasten duw de vleeskant in de bacon.
Leg de zalm daarna met de velkant op het plankje.
Plaats het plankje met de zalm boven de kolen en doe de deksel van de barbecue dicht.

Maak de glaze door de achtergehouden marinade met de maple syrup te mengen.
Lepel na 8 minuten de glaze over de zalm en doe de deksel er weer op. Bij een kerntemperatuur van 52°- 55° C is de zalm klaar, dit is zo’n 8 a 9 minuten later.
De kerntemperatuur kun je het makkelijkst meten met een kerntemperatuurmeter.