Wekenlang hebben we er over gepraat, plannen gemaakt en zijn we er druk mee geweest. Landleven Winter in het Openluchtmuseum in Arnhem. Ruim een jaar geleden werden wij (mijn vrouw Anja en ik) benaderd door het tijdschrift Landleven met de vraag of er een reportage gemaakt mocht worden. Dat werden er twee. Een artikel over koudroken en het zelf bouwen van een houten rookkast met ROOKmetSMAAK, de inrichting van onze woning en het bedrijf van mijn echtgenoot Bij de Dijk. Dit kun je terug lezen in het november nummer 2017. Als afgelopen zaterdagochtend 5:00 uur de wekker afloopt, is het dan zover, we hebben er zin in! Onze dochter Irma had aangeboden ons deze dag te helpen. Rond kwart voor zes stapte ook zij in, en vertrokken we richting Arnhem. Ondanks dat het een beetje glad was, reden we een uur later het terrein van het Openluchtmuseum al op.

Nadat de bus was uitgeladen, kon de Pagodetent worden ingericht. Alle producten een plekje geven is wel even een ‘dingetje’, maar gelukkig weten de dames daar wel raad mee. De deuren zouden om 10:00 uur open gaan, en ruim op tijd was de tent ingericht en konden we rustig een kopje koffie nemen en een broodje. Gelukkig maar, want daar zouden we de rest van de dag geen tijd meer voor krijgen.

Wij stonden met onze stand naast die van Landleven, een mooie plek. Maar omdat het aan het eind van de ‘route’ was, duurde het ongeveer to 10:45 uur voordat de eerste bezoekers langs kwamen.

Maar al snel werd het lekker druk, erg druk. Duizenden mensen bezoeken zo’n eerste dag dit evenement, en velen daarvan kwamen ook even bij ons binnen kijken.

Het is verrassend hoeveel mensen in de stand kwamen en zeiden; ‘Hé dat artikel over die houten rookkast heb ik gelezen’. Heel veel mobieltjes werden naar voren getoverd om de foto’s van hun eigen bouwwerken te laten zien, soms met 2 tegelijk. Niet alleen voor vader, maar ook voor (schoon)-zoon.

Een dag met heel veel leuke gesprekken, vragen over roken, het bouwen van je eigen rookkast, en verbaasde gezichten als ik stond uit te leggen hoe je chocolade kunt roken voor bij een goed glas whisky. Als standhouder zie je zelf van zo’n mooi evenement maar erg weinig. En of dat jammer is? Wat mij betreft niet, ben ik blij dat wij dit jaar standhouder waren. We hebben er enorm van genoten! Als we ’s avonds om 20:00 uur voor het huis van onze dochter stoppen zijn we het er alle drie over eens: dit is een super geslaagd evenement op een toplocatie met een perfecte organisatie. Hulde Landleven! Ben jij dit jaar niet geweest? Zet het dan alvast in je agenda voor 2018!