Workshop roken

Workshop roken

10 juni 2019Roken

Begin juni hebben we weer een workshop roken georganiseerd. Prachtig mooi weer, acht enthousiaste deelnemers, rokende rookovens en prima gerookt resultaat waren de ingrediënten voor een gezellige en geslaagde workshop. Heb je interesse om dit ook een keer te beleven? Dat kan natuurlijk. Minimaal aantal deelnemers 6 personen vanaf € 49,50 p.p. Voor meer info … Lees meer

Workshop roken         zaterdag 1 juni

Workshop roken zaterdag 1 juni

25 april 2019Roken

Ben jij benieuwd hoe je zelf vis, vlees of bv groente kunt roken? Op zaterdag 1 juni kom je daar bij ROOKmetSMAAK achter! Dan organiseren wij namelijk de workshop roken met een tafelrookoven. En het leuke is, aan het eind van de workshop ga je met je eigen tafelrookoven t.w.v. € 42,50 naar huis! Helemaal compleet … Lees meer

Houten rookkast ROOKmetSMAAK in Terdege

21 april 2019Roken

In het april nummer van Terdege (nr. 15 / 2019) staat een bouwbeschijving van een houten rookkast van ROOKmetSMAAK. Deze rookkast is speciaal bedoeld voor het koudroken (beneden de 25 graden) van vis, vlees, noten, groente en fruit). Aan de hand van de materialenlijst en de bouwbeschrijving kun je als je een klein beetje handig … Lees meer

Over Charcuterie van Meneer Wateetons

Over Charcuterie van Meneer Wateetons

25 maart 2019Assortiment

In mijn boekenkast staat een bescheiden verzameling van rook- en kookboeken. Twee ervan zijn van de auteur Meneer Wateetons, Over Rook en de Worstbijbel. Twee boeken die ik regelmatig doorlees/blader om ideeën op te doen, of antwoorden te geven op een vraag. Deze auteur heeft niet stil gezeten, want op 10 mei 2019 komt het … Lees meer

Koud gerookte wild zwijn haasjes

Koud gerookte wild zwijn haasjes

14 januari 2019Roken

Net voor de kerstdagen kwam ik bij de groothandel wild zwijn haasjes tegen. Toen ik ermee in mijn handen stond, ontstond de uitdaging om deze te gaan koud roken. Dus het projectje koud gerookte wild zwijn haasjes was geboren. De haasje heb ik 10 dagen droog gepekeld (colorozozout, peper en laurier – gevacumeerd-) daarna afgespoeld … Lees meer

Jagen en het eten van wild

Jagen en het eten van wild

30 december 2018Recepten

Jagen en het eten van wild, ik heb er iets mee. Ik kan me herinneren dat ik op de lagere school al een spreekbeurt hield over de jacht, geen idee wat voor cijfer het opleverde. Bij mijn ouders kwam vroeger geen wild op tafel, maar gelukkig raakte ik in de loop van de jaren in … Lees meer

Stoofpotje Wild Zwijn Wang op de Joystove

Stoofpotje Wild Zwijn Wang op de Joystove

3 december 2018Buitenkoken, Recepten

Eind november werd Daniël Steenbeek eigenaar van een Joystove. Regelmatig wordt deze aangestoken, en in een Dutch Oven kookt hij buiten heerlijke gerechten. Buitenkoken zoals het bedoeld is. Daniël deelt op deze website zijn recept Wild Zwijn Wang met een knol/aardappel puree en groentechips. INGREDIËNTEN Voor de Stoof: 1,7 kilo Wild Zwijn wangen 2 rundvlees bouillonblokjes … Lees meer

Feuerhand rommelmarktvondst enzo

Feuerhand rommelmarktvondst enzo

25 oktober 2018Assortiment

FEUERHAND stormlantaarn. Tijdens onze vakantie kwam ik op een rommelmarkt deze Feuerhand stormlantaarn tegen. Had dienst gedaan in het Belgische leger en daarna ingepakt in een enorme laag vet. Maar na een flinke schoonmaakbeurt kan ik hem weer gebruiken. Het leuke is dat ROOKmetSMAAK deze Feuerhand kwaliteits stormlantaarns ook gewoon nieuw verkoopt. Gezellig nu het … Lees meer