Rib Eye boven een driepoot bereiden

Rib Eye boven een driepoot bereiden

8 juli 2018Buitenkoken

Dat je een driepoot gebruikt om bijvoorbeeld boven open vuur een heerlijke goulash in een bográc (heksenketel) te maken, weten de meeste buitenkokers wel. Maar dat je er ook een mooi stuk vlees aan kunt hangen om te garen boven open vuur, dat is voor sommigen een verrassing. Kevin Kok uit Almere kwam dit tegen … Lees meer

Win jij The Basterd medium?

Win jij The Basterd medium?

19 juni 2018BBQ

☀ Doen jullie al mee met de actie in samenwerking met Spar ten Napel ?☀ Ben jij al een poosje opzoek naar een super gave Kamado BBQ? Lees dan snel verder want Spar ten Napel uit Creil en ROOKmetSMAAK hebben een fantastische actie! Koop je boodschappen bij Spar ten Napel in Creil, en je krijgt bij elke €15,- aan boodschappen … Lees meer

Gratis BBQ magazine Vuur

Gratis BBQ magazine Vuur

3 mei 2018Assortiment

Tijdens de aftrap van de Nationale BBQ weken werd het BBQ magazine Vuur gepresenteerd. In samenwerking met onze leverancier 200Fahrenheid mogen wij de komende tijd bij iedere bestelling gratis dit splinternieuwe magazine weggeven. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Boerenmarkt bij Restaurant Vroeg in Bunnik

Boerenmarkt bij Restaurant Vroeg in Bunnik

15 april 2018Evenement

Restaurant Vroeg is gevestigd in een monumentale boerderij uit 1599, die tot 1735 dienst heeft gedaan als herberg. Gelegen in de prachtige landelijke omgeving van Bunnik vlakbij Utrecht. Vroeg is niet alleen een restaurant maar ook een bakkerij waar de hele dag door vers brood wordt gebakken. Twee keer per jaar wordt in de boomgaard … Lees meer

Oerhammetjes in de Rookkast of BBQ

Oerhammetjes in de Rookkast of BBQ

11 april 2018BBQ, Recepten, Roken

Pascal Pluijmaekers #vivelavie uit Zuid-Limburg zijn stelregel is: Koken hoeft niet moeilijk te zijn, als het maar lekker is. Dat blijkt ook weer uit zijn recept voor Oerhammetjes. En het leuke is dat je ze zowel in de rookkast als in de BBQ kunt bereiden. De oerham is eigenlijk de kuit van het varken; een … Lees meer

Roken zonder rookkast

Roken zonder rookkast

8 februari 2018Assortiment, BBQ, Roken

© Cees Kramer Omdat lang niet iedereen over een rookkast of rookoven beschikt, speuren wij regelmatig naar producten voor ons assortiment waarmee je kunt roken zonder rookkast. Om je een beetje een indruk te geven, hieronder een overzicht. Deze Smokerbox bijvoorbeeld vul je met houtsnippers en plaats je op de briketten in een BBQ met deksel. … Lees meer

Gerookte inktvis

Gerookte inktvis

16 januari 2018Recepten, Roken

Jacob Zwaan uit Urk is een liefhebber van lekker eten en BBQ’en, en sinds kort heeft hij ook de rookkast ontdekt. Terwijl de één begint met het roken van een makreel, stukje zalm of  een scholletje, was Jacob zijn eerste rooksessie warm gerookt spek. En dat viel gelijk in goede aarde bij de familie! Afgelopen … Lees meer

Jambon vin rouge – Rodewijnham

Jambon vin rouge – Rodewijnham

6 januari 2018Recepten, Roken

Van Michael Keur uit Krommenie kreeg ik onderstaand recept van een Rodewijnham. Michael is van beroep varkens-uitbeender, maar neem eens een kijkje op zijn Instagram om te zien wat hij verder allemaal van vlees maakt! Wijnham is oorspronkelijk een ham uit de Franse Alpen, maar ook de Italianen in het noorden maken en eten deze ham … Lees meer