Als je een beetje geΓ―nteresseerd bent in roken, dan weet je dat je niet alleen vis of vlees kunt roken. Je hebt vast wel eens van gerookte eieren gehoord en misschien zelf al eens geprobeerd? Sinds kort weet bijna heel Nederland dat je ook eieren kunt roken. Begin maart haalde Smoked Eggs het landelijke nieuws met hun koud gerookte verse eieren. Zij zijn erin geslaagd om aan rauwe eieren een rooksmaak toe te voegen, maar dit zal qua smaak niet een plak bacon onder je gebakken ei vervangen πŸ˜‰

Op de website van Smoked Eggs staat:

Aroma en smaak
β€˜Door een precieze afstemming van tijd, temperatuur, luchtvochtigheid en rookvolume, creΓ«ren we een prachtig aroma en smaak van rook in het ei. De rokerige smaak is vol, maar niet overheersend. Het is heerlijk als gepocheerd eitje, gekookt of gebakken. Maar ook verwerkt in mayonaise, aioli, brownies of Hollandaise saus. De mogelijkheden zijn oneindig.’

Boter kaas en eieren

Vaker heb ik gekookte eieren koud gerookt voor bijvoorbeeld eiersalade en dat gaat prima. Omdat ik toch ruimte genoeg in de houten rookkast heb, nu maar eens rauwe eieren gerookt samen met boter en kaas. In totaal hebben de eieren 32 uur in de rook gelegen, op de foto kun je zien dat de kleur in ieder geval goed is. Een paar dagen later heb ik een paar eieren gekookt en het recept gevolgd voor de Smoked Egg broodsalade. Ga jezelf binnenkort eieren roken? Hier staan een aantal leuke recepten om de gerookte eieren in te verwerken.