Vanaf het moment dat wij dealer van Petromax zijn krijgen we soms de vraag waarom dit merk, er zijn ook andere merken gietijzer? Het antwoord is dan: pak vast die Dutch Oven of skillet, bekijk de kwaliteit van het gietijzer en oordeel zelf. Dat levert meestal een instemmend ‘oh ja’ op, en bij het zien van de verpakking een dikke glimlach. Kijk daarom zijn wij trots Petromax dealer te zijn en staat het assortiment niet alleen op de bovenste plank in de showroom 😉

Daniel Steenbeek bakte in de K4 (ook zo’n Petromax juweeltje) Semolabrood op de BBQ.

Semolabrood bakken in de Petromax K4 op de BBQ

Ingrediënten:

500 gram semola
5 gram droge gist
15 gram suiker
50 gram goede olijfolie
10 gram zout
300 gram lauwwarm water
Bakvorm Petromax K4
Vetvrij papier

Doe de semola, gist, suiker en zout in de kom meng dit even door en voeg daarna de olie en het water rustig toe zodat de bloem het kan opnemen.
Kneed met de deeghaak tot een soepel deeg ongeveer 10 minuten (kan ook met de hand). Kneed het daarna nog even door met de hand en vorm er een bol van.
Doe het deeg in een kom ingevet met olie en laat het op kamertemperatuur in 60 – 90 minuten tot bijna in volume verdubbelen.

Daarna;

Stort het deeg op een licht met olijfolie ingevette werkplek. Druk de lucht eruit en vorm het deeg tot een rechthoek.
De korte kant moet ongeveer even breed zijn als het broodbakblik. Rol het deeg stevig op en druk de naad dicht. Leg het deeg met de naad naar beneden in het vetvrije papier en Bestuif de bovenkant van het deeg licht met semolina. Laat het nu nog 60 minuten liggen.

Ondertussen verwarm je de BBQ voor incl. de Petromax K4 vorm op 190 graden.

Na 60 minuten haal je de Petromax K4 uit de BBQ en leg je het brood inclusief vetvrij papier in de vorm dan het deksel erop en zet deze terug op de BBQ voor ongeveer 35 minuten controleer dan of deze mooi bruin en gaar is door erop te tikken.

Is dit niet het geval, zet hem dan nog even 10 minuten terug zonder deksel.  Als die uiteindelijk klaar is haal je deze uit de Petromax K4 en laat je hem afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Daniel bedankt voor het delen!