Op vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober vindt in Ede Störrig plaats. Een gloednieuw festival waarin we een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft. En het leuke is, ook ROOKmetSMAAK is erbij!

Het hart van Störrig

Speciaal voor het festival koppelen we acht topchefs aan acht specialisten die een passie voor het wilde thema hebben. En we hebben het hier niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar wild is voor ons ook: al het eetbaars wat er groeit en bloeit. Wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen etc. We koppelen de acht chefs aan jagers, wildplukkers, bierbrouwers, inmakers, paddestoelen kwekers etc. Deze acht koppels gaan speciaal voor het festival twee gerechten – waarvan één zonder vlees – bedenken die het hele weekend door geproefd kunnen worden.

STÖRRIG: Veluws dialect voor ruw, ruig en vasthoudend. Precies wat de Veluwe is: het stoerste gebied van het land.

Vrijdag 20 oktober: workshops

Op de vrijdagavond verbouwen we in het centrum van Ede een leegstaand pand tot kookstudio. Hier gaan we acht verschillende workshops geven die met de thema’s van de culinaire koppels te maken hebben: wild villen en uitbenen, worst en paté maken, wilde bieren brouwen, koken op open vuur, roken, cider maken, groenten inmaken etc. Omdat we iedereen de mogelijkheid willen geven met deze thema’s kennis te maken, houden we de kosten voor het meedoen aan één van deze avondvullende workshops laag. De workshops zullen variëren in prijs, en rond de € 40,- p.p. kosten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je hoort als één van de eerste wanneer de inschrijving voor de workshops start.

Zaterdag 21 oktober: wildfestival

Op zaterdag is het groot feest. Op een fantastische locatie in Ede richten we een sfeervol festivalterrein in waar van 12u tot 22u van alles te beleven is. De basis is 8 verschillende kooktenten waar de chefs hun nieuwe gerechten klaarmaken en verkopen. Daaromheen komen een wilde markt met meer dan 40 kramen, demonstratielocaties, een kinderkooktent, kookvuren, theater, pop-up hottubs, pop-up sauna’s, en kunnen de bezoekers bijvoorbeeld met boswachters en wildplukkers mee op excursie de bossen in. Het festivalterrein op zaterdag is gratis toegankelijk. Je betaalt alleen voor je eten en drinken en als je even wilt uitrusten in de hottubs of sauna’s. Maar je mag van ons ook je eigen picknickmandje meenemen, geen probleem!

STÖRRIG = vuur, hazelnoten, ree, bos, eikels, insecten, culinair, wilde bieren, aarde, natuurlijke ciders, zuurkool, eetbaar onkruid, rook, hout, water

Zondag 22 oktober: wildplukwandeling & lunch

Op zondag sluiten we het weekend af met een heerlijke wandeling. We gaan vanaf het festivalterrein met boswachters en wildplukkers de bossen in om een deel van de lunch bij elkaar te rapen. Terug op het festivalterrein bereiden we de lunch op de open vuren en kunnen we nog uren genieten van de sauna’s en hottubs. Deze wandeling inclusief lunch, hottubs en sauna’s kost € 24,50 voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen. Binnenkort kun je via deze site kaarten voor deze leuke zondag activiteit kopen.