Wie kent het niet? Je wilt je Rocket Stove of Houtkachel opstoken om in de Dutch Oven een stoofpotje te maken, maar je hebt geen aanmaakhout binnen handbereik. Om snel en veilig aanmaakhout te maken is de No-Axe houtklover dé oplossing. Een ideaal stuk gereedschap waar je als ‘Buitenkokenist’ veel gemak van zult hebben. De handmatige houtklover van NO-AXE is een veilig stuk gereedschap voor het maken van aanmaakhout en het kloven van hout tot een maximale dikte van 20 cm. De houtklover heeft een beschermhoes voor op de snede en wanneer de houtklover gebruikt gaat worden kan deze op de achterzijde geplaatst worden. Makkelijk als je een vuurtje wilt maken voor het Buitenkoken.

Hout kloven zonder bijl
De NO-AXE blank staal aanmaakhout klover is ’s werelds meest makkelijke en veilige manier om aanmaakhout te maken door hout te kloven zonder gebruik te maken van een bijl. De houtklover is zeer éénvoudig in gebruik. Het hakhout wordt niet meer met de handen vastgehouden en je slaat met een hamer.

Aan de slag
Monteer met de gratis bijgeleverde houtfretten de No-Axe op een boomstam met een diameter van ongeveer 25-30 cm. Gebruik een stam zodat je rechtop staand het hout kunt kloven. Een staand model klover moet uiteraard ook stabiel staan.

Klooftips
Hout kun je het beste vers kloven, omdat het proces van indrogen dan nog niet begonnen is.
Houtvezels worden taai tijdens het drogen. Zaag het hout daarom nooit langer dan een week vooruit,
omdat het drogingsproces via ‘kops’ hout tamelijk snel gaat.

Doorsnede: 23 cm
Totale Hoogte: 48 cm
Gewicht: 4.5 kg

 

Bestel je No-Axe Houtklover hier.