Sticky Chicken
Dutch Oven 6qt / Ingrediënten: [one_half]
10 Kippendijen
2-3 cup ketchup
2-3 cup (1 pot a 220gram) Chutney
2 tl. olijf olie
1 limoen
[/one_half] [one_half_last]
1 kleine rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijn gehakt
2 tl. tabasco
1 tl. zout
1 tl. vers gemalen zwarte peper
[/one_half_last]
Bereiding:
Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
Meng alle ingrediënten (behalve de kip) tot een saus. Meng deze met de kip.
Doe het geheel in de Dutch Oven. Met 9 kolen onder 15 kolen boven 60-75 minuten
gaar laten worden. 1 á 2 keer door roeren. Als na 60 minuten het geheel te nat is de
pan op de deksel met kolen zetten en even in laten koken.
Dank je wel Yvonne Kemperman voor het delen van dit recept.