Oké ik zal het maar bekennen; ik ben een lekkerbek. Lust graag vlees, maar ben ook gek van vis. Gerookt, gebakken, gestoofd of uit de oven, ik eet het graag. Zo hangt er bij mij in de rookkast niet alleen kabeljauw of sliptong, maar ook wel zalm. Want dat wordt steeds vaker gegeten in ons land. Was het jaren geleden echt een luxe product, tegenwoordig hangt het bij veel hobby rokers regelmatig in de rookkast. Warm- of koudroken, het kan allebei. Eet de één het graag warm uit de ton, heeft de ander het liever de volgende dag op een broodje of toastje. Smaken verschillen zullen we maar zeggen toch?

Van Freshly Fish kwam ik een leuk boekje met recepten tegen, niet alleen met warm- en koudgerookte zalm maar ook andere smakelijke visrecepten. De komende tijd doen wij dit receptenboekje bij de bestellingen om zo verse vis te (blijven) promoten. Vis is goed voor je, en nog erg lekker ook!

Soms krijg ik de vraag van klanten waar ze vis van goede kwaliteit kunt kopen. Gelukkig kan ik ze in ons dorp makkelijk doorsturen. Maar omdat niet iedereen in een vissersdorp woont of een visboer op de hoek van de straat heeft, is het niet altijd even makkelijk om aan verse vis te komen. Wil je vis kopen om bijvoorbeeld te roken of thuis in de pan of oven te bereiden dan zou je op de markt kunnen kijken. Maar dan ben je aangewezen op vaste marktdagen. Gelukkig kun je het ook online bestellen, kijk maar eens op deze website. Je kunt heel simpel zelf je visbox samenstellen, alle vis is al gefileerd (dus alleen filets) en dat is wel zo makkelijk!

 

De digitale versie van het receptenboekje is hier te downloaden.