Breekbrood met pesto en mozzarella
Dutch Oven 3qt / IngrediΓ«nten:
250 gr bloem
150 ml lauwwarm water
3 gr. zout
3,5 gr. droge gist
1 bol mozzarella
Pesto
1 teen knoflook fijn gehakt
2 el boter
bakpapier
Bereiding:
Meng de gist met het lauwwarme water en laat even staan. Meng het zout en de bloem. Kneed van het gist en de bloem een soepel deeg (blijf door kneden tot het echt soepel is). Dek af met plastic folie of een natte theedoek en laat rijzen op een warme tochtvrije plaats tot het in volume verdubbeld is.
Bekleed de bodem van de DO met bakpapier. Snijd de mozzarella in blokjes. Verdeel het deeg in 10 gelijke delen. Het deeg tot een plat lapje drukken, insmeren met pesto en er een stukje mozzarella op leggen. Voorzichtig dichtvouwen zodat er geen lekgaatjes in zitten. De bolletjes als een bloem in de DO leggen zodat de ruimte mooi verdeeld is om te rijzen. Deksel op de pan doen en weer laten rijzen tot 2x de grootte. De boter smelten en de knoflook erdoorheen doen. Na het rijzen het brood bestrijken met de knoflookboter.
Nu 40 minuten bakken met 5 kooltjes onder en 16 boven. Het is klaar als het mooi goudbruin is en bij het kloppen hol klinkt.
Tip neem een goede pesto want die is smaak bepalend!
Dank je welΒ Yvonne Kemperman voor het delen van dit recept.