Om eerlijk te zijn is Cola nu niet het eerste wat in mij op komt als ik aan een stoofpotje denk. Bier zoals Duvel en Bo(c)kbier prima, maar cola…. Tot ik deze week op internet zocht naar een stoofpotje kip voor in de Dutch Oven. Dat leverde ongeveer 544.000 resultaten op. Dus moest ook ik eraan geloven. Het is superlekker, wij maken het vast nog een keer.

• 4 kippenbouten, deze heb ik een nacht in een pekelbad (6 %) gehad.
• 1 ltr Cola
• 150 ml curry
• 2 teentjes knoflook
• 2 grote uien
• 3 winterwortels
• 1/2 eetlepels chilipoeder
• Peper en zout naar smaak toevoegen
• Kriel aardappeltjes

Bak de kippenbouten in een Dutch Oven.
Meng ondertussen alle andere ingrediënten in een schaal, en schenk over de kip.
Laat alles 1,5 – 2 uur garen op een laag vuur, waarbij je de laatste 45 min. de krieltjes toegevoegd.
Dik tot slot de saus in (evt. met een beetje Maizena)
Zoals je ziet hebben wij een Vuurduvel gebruikt. Maar de Dutch Oven in combinatie met een Coox werkt ook prima.