Mele Best stuurde mij een mooi recept toe van Kabeljauwhaasjes met smaakvolle Pistachekorst op Cederhouten BBQ plank.
Als visliefhebber spreekt mij dit recept enorm aan, dit komt binnenkort bij ons op de BBQ te liggen! Ook interesse? Hieronder volgt het recept en een bereidingsvideo.

Ingrediënten

  • 3 of 4 Kabeljauwhaasjes
  • 80 gram Roomboter
  • 40 gram Pistachenoten (ongezouten)
  • 10 gram Gekruide paneermeel
  • 1 gram Gedroogde peterselie
  • 2 Sjalotjes
  • 1 teen Knoflook

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de kabeljauwhaasjes met pistachekorst. Deze kabeljauwhaasjes worden bereid op een Cederhouten BBQ plankje. Leg deze daarom ruimschoots (minimaal 1 uur) van te voren in een ruime bak water zodat deze goed kan weken.

Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Pel eventueel de ongezouten pistachenoten en hak deze fijn. Voor de pistacheboter moet de roomboter op kamertemperatuur zijn. Meng de roomboter met de gedroogde peterselie. Voeg daar de fijn gesnipperde sjalotjes en knoflook aan toe en roer het door. Vervolgens roer de gekruide paneermeel door de boter. Als laatste de gehakte pistachenoten door de boter roeren. Bewaar de pistacheboter op een koele plek tot gebruik.

Maak de barbecue gereed op 190 gr. C. met een directe en indirecte zone. Als de barbecue op temperatuur is mag het cederhoutenplankje uit het water gelijk boven de hete kolen. Laat het cederhoutenplankje 10 minuten smeulen.

Bereid ondertussen het kabeljauwhaasje door de pistacheboter over de kabeljauw te verdelen. Druk de pistacheboter stevig aan. Ze mogen nu op de barbecue. Draai hiervoor het cederhoutenplankje om zodat de kant die net boven de hete kolen lag te smeulen nu naar boven ligt. Leg hierop de kabeljauwhaasjes met pistacheboter. Eventueel kun je ze bestrooien met wat peper en zout.

Gaar de kabeljauwhaasjes boven de indirecte zone, zodat de pistacheboter goudbruin wordt.  Er zal en mooie smaakvolle pistachekorst ontstaan. Dit zal zo’n 25 tot 30 minuten duren afhankelijk van de dikte van het kabeljauwhaasje en/of de pistachekorst.

Meer recepten van Mele Best vindt je op zijn website
Bedankt voor het delen!