Linda van Lin’s receptendeler maakte tijdens haar vakantie Lasagne in de Dutch Oven.
Niet alleen op Facebook deelt zij haar recept, maar ook op onze website. Dankjewel Linda!

Deze week zit ik in het prachtige Zweden. Ideaal om met mijn Dutch Oven in de weer te zijn. Gisteren maakte ik Lasagne en dat viel in de smaak! Hierbij het recept, deze kan prima in de DO worden gemaakt.

Lasagne

IngrediΓ«nten:
Verse lasagne bladen /2 potten basis tomatensaus / 2 tenen knoflook in stukjes / 1 paprika in stukken
2 uien in stukken / 200 gr champignons in parten / 500 gr gehakt / 1 el Italiaanse kruiden / 150 gr diepvriesspinazie
1 bakje roomkaas met kruiden / 2 eieren geklutst / Zakje mozzarella geraspt /Parmezaanse kaas

Maak de saus door de ui en paprika goed aan te bakken, daarna het gehakt en de knoflook erbij. Bak tot het gehakt gaar is. Doe de el kruiden en champignons erdoor en laat nog even bakken. Schep de basissaus erdoor en laat het geheel een kwartiertje pruttelen. Ontdooi de diepvriesspinazie in een pan en voeg daarna de roomkaas toe, smelt dit tot een saus en haal de pan dan van het vuur. Laat een beetje afkoelen en roer dan de eieren erdoor. Bouw de lasagne door eerst een laag rode saus in de pan of ovenschotel te doen. Dan een laagje lasagnevellen, daarop de spinaziesaus en daar weer wat rode saus op. Weer een laagje vellen en weer een laagje spinaziesaus, rode saus en een laagje mozzarella. Weer een laagje vellen en een laagje rode saus en daarop de rest van de mozzarella en parmezaan. Als je een oven gebruikt zet je de schaal op 170 graden een half uur in de oven. Als je een Dutch oven gebruikt hang je deze met ongeveer 10 kolen op het deksel, een half uur boven een vuurtje. Daarna minstens 10 minuten laten rusten en dan aansnijden. Eet smakelijk!