Vorig jaar kocht Kees Snoek een Cederhouten Ovenplank, en ging daarmee lekker aan de slag. Dat Kees de smaak goed te pakken heeft, blijkt wel tijdens dit Paasweekend. Toen passeerde op Instagram en Facebook een gerecht dat ik jullie graag wil laten zien. Kees laat namelijk zien hoe eenvoudig je zalm, asperges en eieren kunt bereiden op een ovenplank. Uiteraard kun je met een beetje creativiteit dit ook op een BBQ plank in de BBQ klaar maken.

Kees ging als volgt te werk: 2 uur van tevoren de Cederhouten Ovenplank in een bak met water leggen.
750 gram zalm een half uurtje zouten in een licht pekelbadje. Goed afdrogen en insmeren met marinade van 2 lepels sojasaus, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 fijn gesneden rood uitje, 4 gekneusde teentjes knoflook, beetje gember en rozemarijn, en een beetje olijfolie. Marinade eerst goed mengen, zalm insmeren en een half uurtje laten intrekken. Daarna met de hand zalm schoonwrijven en bedekken met schijfjes citroen.
Oven voorverwarmen op 180 gr., zalm 25 minuten op de voorverwarmde ovenplank in de oven.
Asperges 5 minuten koken en goed laten uitlekken. Daarna omwikkelen met rauwe ham. De laatste 12 minuten bij de zalm op de ovenplank leggen. Tot slot nog 4 minuten de gekookte eieren erbij leggen. Een top recept aldus Kees!