In mijn boekenkast staat een bescheiden verzameling van rook- en kookboeken. Twee ervan zijn van de auteur Meneer Wateetons, Over Rook en de Worstbijbel. Twee boeken die ik regelmatig doorlees/blader om ideeën op te doen, of antwoorden te geven op een vraag. Deze auteur heeft niet stil gezeten, want op 10 mei 2019 komt het boek Over Charcuterie op de markt.
In Over charcuterie kom je alles te weten over het zelf maken van vleeswaren: van Italiaanse hammen, droge worst, coppa en pancetta, tot beroemde Franse patés en terrines en Nederlandse slagersklassiekers als achterham en rookvlees. Met behulp van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en uitgebreide instructies worden alle technieken helder uitgelegd. Uiteraard ontbreken ook de foutenanalyses niet. Met Over charcuterie in de hand maak je voortaan je eigen vleeswaren op slagersniveau. 288 pagina’s hardcover.
Dit boek kun je nu al reserveren bij ROOKmetSMAAK; klik hier.