2 Kg rundvlees / 100 gr. Spekreepjes / 5 uien / 2 winterpenen
150 gr boter / 4 eetlepels paprikapoeder / 5 eetlepels bloem
4 blikjes (70 gr) tomatenpuree / peper / zout / 1 bol knoflook
2 flesjes bokbier / 2 liter water
Schil- en snij alles in stukken.
Verhit de boter in de Dutch Oven en voeg het spek toe.
Haal het vlees door de bloem en bak het rondom bruin,
temper het vuur en voeg de ui en paprikapoeder toe.
Als de ui glazig is, voeg de rest van het bloem, bier, knoflook en tomatenpuree toe.
Roer alles goed door en voeg een deel van het water toe.
Laat een uur stoven en voeg de wortel toe. Controleer het vocht en voeg eventueel nog wat water toe. Rustig laten staan tot alles gaar is. Lekker met vers brood, rijst of aardappelpuree.