© Cees Kramer

Omdat lang niet iedereen over een rookkast of rookoven beschikt, speuren wij regelmatig naar producten voor ons assortiment waarmee je kunt roken zonder rookkast. Om je een beetje een indruk te geven, hieronder een overzicht.

Deze Smokerbox bijvoorbeeld vul je met houtsnippers en plaats je op de briketten in een BBQ met deksel. Ben je iets avontuurlijker aangelegd, gebruik dat een vuurschaal met briketten, en bouw daarom een rooktipi.
Als je deze Rookzakken vult met vis of vlees, kun je na het sluiten van de rookzak hem in de over of BBQ schuiven. Door de warmte ontstaat aan de binnenkant rook, en krijg je een heerlijk gerookt product.
Ook in de winter kun je deze Cedarwood BBQ Planken gebruiken. Nadat ze een uurtje in een bak water hebben gelegen zijn ze klaar voor gebruik. Leg je BBQ gerecht op de plank, schuif deze boven de warmtebron en sluit de klep van je BBQ. Door het roken van de plank ontstaat een heerlijke toevoeging aan je gerecht.
Erg handig zijn deze Rookcupjes van Smoke It All. Je plaatst ze boven de kooltjes / briketten, door de warmte gaat de rookmot roken.
Je kunt ook kiezen voor het koudroken van vis, vlees, groente, zuivel, chocola of wat je maar wil met deze koudrookgenerator. Ook hiervoor ben je geen rookkast nodig maar is zelfs een verhuisdoos al genoeg. Of je maakt zelf een houten rookkast zoals in Landleven november 2017.
En als laatste: de BBQ Smoker. Op de camping of in de achtertuin zelf vis- of vlees roken met een BBQ? Deze BBQ Smoker is daar echt geschikt voor. Lekker handzaam zodat je hem ook makkelijk achter in de kofferbak van je auto schuift.