Stoofpeertjes van de BBQ
STOOFPEREN is zo’n typisch Hollands gerecht dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat al zolang favoriet is onder kinderen en volwassenen MOET toch gewoon ook eens op de BBQ klaar gemaakt worden?

IngrediΓ«nten:
2 kilo kleine stoofperen (Gieser Wilderman)
1 fles rode wijn
75 gram basterdsuiker
1 kaneelstokje
5 pimentkorrels
2 steranijs

Benodigdheden:
Dutch Oven, bv Petromax FT6 (6,1 ltr.)

Voorbereiding van de Stoofpeertjes:
Schil de peertjes van boven tot onder met een dunschiller. Laat het klokhuisje en het steeltje gewoon aan het peertje zitten.
Zet de peertjes rechtop in je Dutch Oven
Giet in de Dutch Oven de rode wijn en voeg de suiker, het kaneel stokje, de pimentkorrels en de steranijs toe.
Steek nu de BBQ aan en zorg voor een direct hitte van 120 – 150 graden.

Bereiding van de stoofpeertjes:
Zet de Dutch Oven met de deksel erop op het rooster en wacht tot het kookt.
Laat dit nu voor ongeveer 2 tot 2,5 uur staan. Draai de peertjes op de helft nog wel een keertje om.
Haal na 2 tot 2,5 uur de peertjes van de BBQ en laat ze buiten afkoelen en zet ze daarna in de koelkast tot je ze wil gaan eten.

Eet smakelijk!

Bovenstaand recept is van Marco van Houten / marcobbq. Bedankt Marco voor het delen!