Landleven maak uw eigen rookkast

Landleven maak uw eigen rookkast

24 oktober 2017Assortiment, Roken

Speciaal voor Landleven heeft ROOKmetSMAAK een houten rookkastjes ontwikkeld voor het koudroken van vis, vlees, groente en zuivel. In de uitgave van Landleven nr. 11 / november 2017 staat een bouwbeschrijving met fraaie bouwtekening van Lub Barends zodat je éénvoudig zelf aan de slag kunt gaan. Mocht je interesse hebben om zelf eens te gaan … Lees meer

Störrig 2017 geslaagd!

Störrig 2017 geslaagd!

23 oktober 2017Evenement

Afgelopen weekend vond in Ede Störrig 2017 plaats. STÖRRIG wat in Veluws dialect betekent; ruw, ruig en vasthoudend was precies wat de Veluwe is. Voor dit festival waren acht topchefs (van verschillende restaurants) gekoppeld aan acht specialisten met een passie voor dit wilde thema. En dat wild niet alleen hert, ree en zwijn was bleek … Lees meer

Störrig Workshops in Ede

Störrig Workshops in Ede

27 september 2017Evenement, Roken

Vrijdag 21 oktober wordt in het centrum van Ede een leegstaand pand verbouwd tot kookstudio. ’s Avonds van 19:00 – 22:00 uur worden daar 8 verschillende workshops gehouden met het Störrig thema: wild. Lijkt het je leuk om aan één van deze workshops deel te nemen? Je kunt kiezen uit: – Wild met W&G Brinkhorst … Lees meer

Alabama White Barbecue Saus van Grate Goods

Alabama White Barbecue Saus van Grate Goods

20 september 2017Assortiment, BBQ

Google eens voor de grap op BBQ-saus, en je krijgt 384.000 resultaten. Aanbod genoeg dus. Maar tussen het enorme aanbod springt er wat ons betreft één zeker bovenuit, de Alabama White Barbecue Saus van Grate Goods. Deze traditionele witte barbecuesaus past perfect bij kip maar gaat ook heel goed samen met andere vlees-, groente- of … Lees meer

Macaroni in de Dutch Oven van Pascal Pluijmaekers

Macaroni in de Dutch Oven van Pascal Pluijmaekers

14 september 2017Buitenkoken

Vorige week had ik contact met Pascal Pluijmaekers #vivelavie uit Zuid-Limburg. Regelmatig plaatst Pascal recepten op zijn website waarbij het water je door de mond loopt. Zo maakte hij o.a. Macaroni in een Dutch Oven. Zeg nou zelf… De geschiedenis van de Dutch Oven gaat terug naar rond 1700; de heer A. Darby – een Engelsman – … Lees meer

Workshop Buitenkokenisten

Workshop Buitenkokenisten

28 augustus 2017Evenement, Roken

Fantastisch mooi weer, goed gezelschap, gerookte kip, zalm, kaas en brood uit de Dutch Oven. Dat afgewisseld met een ‘Ginkiestocht’ o.l.v. Jan Anker waren afgelopen zaterdag de ingrediënten voor de workshop ‘Buitenkokenisten’ met de mannen van Sliedrecht. Rond kwart over tien ging de eerste kop koffie van die ochtend er goed in, de mannen hadden er een … Lees meer

Monnickendammer Visdagen

Monnickendammer Visdagen

13 augustus 2017Evenement, Roken

In de jaren ’60-’70 waren in Monnickendam meer dan 30 rokerijen. Vis roken was een belangrijke bron van inkomsten voor de inwoners van Monnickendam. Zelf hadden ze geen vissersvloot, maar de omliggende vissersplaatsen zoals Volendam en Marken maakten dankbaar gebruikt van deze rokerijen. De haring, makreel of spiering ging rechtstreeks van de visafslag naar één … Lees meer

STÖRRIG FESTIVAL

STÖRRIG FESTIVAL

24 juli 2017Evenement, Roken

Op vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober vindt in Ede Störrig plaats. Een gloednieuw festival waarin we een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat … Lees meer