Koudrookgenerator met membraampomp

Koudrookgenerator met membraampomp

4 oktober 2019Roken

Nu de herfst aanbreekt wordt het weer tijd voor koudroken! Zalm of rookworst, keuze genoeg. Omdat dit wordt gedaan bij een temperatuur beneden de 25 graden, is koudroken (de meeste dagen) in de zomer minder geschikt. We hebben in ons assortiment verschillende koudrookgeratoren zie Rook Accessoires Onze nieuwste aanwinst zijn de koudrookgenerators met een membraampomp. … Lees meer

Boek Dutch Oven

Boek Dutch Oven

16 september 2019Assortiment

Eindelijk, daar is ‘ie dan! Een Nederlandstalig boek met recepten voor de Dutch Oven. Het aantal Buitenkokenisten die regelmatig een stoofpotje maakt, bakt en braad in de Dutch Oven op open vuur groeit snel. Regelmatig hoor je de vraag of er geen goed receptenboek verkrijgbaar is. Sinds deze maand is het boek Dutch Oven leverbaar, … Lees meer

Workshop roken

Workshop roken

10 juni 2019Roken

Begin juni hebben we weer een workshop roken georganiseerd. Prachtig mooi weer, acht enthousiaste deelnemers, rokende rookovens en prima gerookt resultaat waren de ingrediΓ«nten voor een gezellige en geslaagde workshop. Heb je interesse om dit ook een keer te beleven? Dat kan natuurlijk. Minimaal aantal deelnemers 6 personen vanaf € 49,50 p.p. Voor meer info … Lees meer

Workshop roken         zaterdag 1 juni

Workshop roken zaterdag 1 juni

25 april 2019Roken

Ben jij benieuwd hoe je zelf vis, vlees of bv groente kunt roken? Op zaterdag 1 juni kom je daar bij ROOKmetSMAAK achter! Dan organiseren wij namelijk de workshop roken met een tafelrookoven. En het leuke is, aan het eind van de workshop ga je met je eigen tafelrookovenΒ t.w.v. € 42,50 naar huis! Helemaal compleet … Lees meer

Houten rookkast ROOKmetSMAAK in Terdege

21 april 2019Roken

In het april nummer van Terdege (nr. 15 / 2019) staat een bouwbeschijving van een houten rookkast van ROOKmetSMAAK. Deze rookkast is speciaal bedoeld voor het koudroken (beneden de 25 graden) van vis, vlees, noten, groente en fruit). Aan de hand van de materialenlijst en de bouwbeschrijving kun je als je een klein beetje handig … Lees meer

Over Charcuterie van Meneer Wateetons

Over Charcuterie van Meneer Wateetons

25 maart 2019Assortiment

In mijn boekenkast staat een bescheiden verzameling van rook- en kookboeken. Twee ervan zijn van de auteur Meneer Wateetons, Over Rook en de Worstbijbel. Twee boeken die ik regelmatig doorlees/blader om ideeΓ«n op te doen, of antwoorden te geven op een vraag. Deze auteur heeft niet stil gezeten, want op 10 mei 2019 komt het … Lees meer

Koud gerookte wild zwijn haasjes

Koud gerookte wild zwijn haasjes

14 januari 2019Roken

Net voor de kerstdagen kwam ik bij de groothandel wild zwijn haasjes tegen. Toen ik ermee in mijn handen stond, ontstond de uitdaging om deze te gaan koud roken. Dus het projectje koud gerookte wild zwijn haasjes was geboren. De haasje heb ik 10 dagen droog gepekeld (colorozozout, peper en laurier – gevacumeerd-) daarna afgespoeld … Lees meer

Jagen en het eten van wild

Jagen en het eten van wild

30 december 2018Recepten

Jagen en het eten van wild, ik heb er iets mee. Ik kan me herinneren dat ik op de lagere school al een spreekbeurt hield over de jacht, geen idee wat voor cijfer het opleverde. Bij mijn ouders kwam vroeger geen wild op tafel, maar gelukkig raakte ik in de loop van de jaren in … Lees meer