Gerookte worteltjes en bietjes

Gerookte worteltjes en bietjes

4 augustus 2016Recepten, Roken

Sinds een jaar volg ik op Instagram Trix’ uit Haren.  Haar naam op Instagram verklapt voor een groot deel de onderwerpen welke ze dagelijks post; trix_huis_tuin_keuken_veld.  Bijna iedere dag passeren mooie foto’s van leuke en vooral smakelijke gerechten waarvan de ingrediënten haar vaak binnen handbereik liggen. Deze week oogstte Trix worteltjes en bietjes uit eigen … Lees meer

Home made smokey ketchup

Home made smokey ketchup

17 juli 2016Recepten, Roken

Regelmatig vertel ik dat je niet alleen zalm of andere soorten vis kunt roken in een rookkast of rookoven. Naast het roken van vis en vlees, kun je b.v. ook kaas en groente roken. Mirjam Veenman van Keukengeheim maakte Smokey Ketchup. Mirjam rookte tomaten in een Camerons rookoventje. Hoe zij dat deed? hieronder geeft Mirjam … Lees meer

Slaatje van gerookte zalmforel

Slaatje van gerookte zalmforel

17 juli 2016BBQ, Recepten

Deze week ging Cees Kramer van Restaurant de Boet uit Urk op pad met zijn hengeltje. Hij ving zalmforel, rookte deze op onze Cederhouten  BBQ plank, en maakte er een heerlijke Forel salade met garnalen van. Bekijk hier zijn nieuwe kookvideo:

VistiVal 2016

VistiVal 2016

17 juli 2016Roken

DEN OEVER – De geur van gerookte paling, zalm, poon, duizenden en duizenden mensen, muziek, natuurlijk het rad van fortuin maar vooral heel veel vis. Het culinaire evenement, dat geheel in het teken van vis van onze Nederlandse vissers staat, weet ook dit jaar weer de mens te boeien en de magen te vullen. Een … Lees meer

Gewoon Rode Poon?

Gewoon Rode Poon?

14 juli 2016BBQ, Recepten, Roken

Gewoon Rode Poon? Was het eerste wat door mijn gedachten ging bij het zien van de foto’s van Bouke Kristel op Facebook. Een jaar of tien lag zijn fotocamera ongebruikt in een hoek, tot hij afgelopen week rode  poon ging roken op zijn Kamado. Hij pakte zijn camera, pekelde- en rookte de poon, en legde … Lees meer

NIEUW!! ROOK van Steven Raichlen

NIEUW!! ROOK van Steven Raichlen

20 juni 2016Assortiment, Roken

Vers van de pers, nu al verkrijgbaar bij ROOKmetSMAAK. Van de barbecue-boeken van Steven Raichlen zijn in Nederland en Vlaanderen al meer dan 100.000 exemplaren verkocht! In zijn langverwachte nieuwe boek Rook! neemt bestsellerauteur en barbecue-goeroe Steven Raichlen je mee in de wereld van het roken. In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte … Lees meer

Zelfbouw houten rookkast

29 mei 2016Roken

Voor de handige doe-het-zelvers: Loop je al een tijdje rond met het idee om zelf een houten rookkast te bouwen? Bekijk dan onderstaande video’s, wedden dat het aanstekelijk werkt? Binnenkort in ons assortiment: RVS koudrookgenerator die zowel hout gestookt, elektrisch als op gas kan worden gebruikt. Deze wordt d.m.v een flexiibele slang met je (houten) … Lees meer

Verse spaghetti met aubergine, gerookte mozzarella

Verse spaghetti met aubergine, gerookte mozzarella

28 mei 2016Recepten, Roken

Deze week een mooi gerecht op ztrdg.nl: Verse spaghetti met aubergine, gerookte mozzarella en knoflook-peper-olie. Kookinstructies/ Ingrediënten: 1 aubergine / 250 g verse spaghetti /1 gerookte mozzarella / 1 rode peper / 100 ml extra vierge olijfolie / Paarse basilicum voor garnering / zout en peper. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij … Lees meer