Gerookte kabeljauw a la Jan Loosman

Gerookte kabeljauw a la Jan Loosman

27 mei 2016Recepten, Roken

Als het gaat om het roken van vis- of vlees is de Urker Jan Loosman zeker geen onbekende. Regelmatig rookt hij worst, spek of verschillende vissoorten. Afgelopen week rookte Jan kabeljauw met diverse soorten groente. Een aanrader! Schaaltje met verse groenten zoals courgette, prei, ui, wortel en bladpeterselie. Daar bovenop kabeljauw, beetje zout en peper, … Lees meer

Limoncello zalm op een BBQ plank

Limoncello zalm op een BBQ plank

25 mei 2016BBQ, Recepten

Van plan om binnenkort de BBQ plank te gebruiken, en opzoek naar een fantastisch recept voor zalm? Bekijkt dan deze recept video limoncello zalm van Mele Best. Mele bedankt dat wij deze video mogen delen!

ROOKmetSMAAK 7 mei Frederiksoord

ROOKmetSMAAK 7 mei Frederiksoord

7 april 2016Evenement

Dagblad van het Noorden organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 mei de leukste voorjaarsfair van Noord-Nederland. De Tuinen van Frederiksoord worden met ongeveer 130 standhouders en een uitgebreid activiteitenprogramma omgetoverd tot een heerlijk lentefeest voor jong en oud. In 2015 wisten bijna 11.000 bezoekers het evenement te vinden. Onder de bloeiende fruitbomen werden zij … Lees meer

April actie: gratis zalmzijde

April actie: gratis zalmzijde

28 maart 2016Assortiment, Roken

Gratis zalmzijde bij aanschaf van een rookkast! Nu de dagen weer langer worden kun je ook rustig ’s avonds een stukje vis of vlees roken. Daarom als je in de maand april bij ons een rookkast koopt, krijg je gratis een verse zalmzijde. Kun je zodra je thuis komt meteen beginnen! Geldig van 1 t/m … Lees meer

Pulled Chicken op appelhout gerookt

Pulled Chicken op appelhout gerookt

18 maart 2016BBQ, Buitenkoken, Recepten

Klaske Porsius- Hoekstra uit het Friese Haskerdijken liet deze week op Facebook zien hoe zij Pulled Chicken maakte. Bedankt Klaske dat je het ook op onze website wil delen. IngrediΓ«nten: 1 kilo vlees Pekelbad: 2 ltr. water / 100 gr. zout / 100 gr. bruine basterd suiker 15 ml. tabasco Minimaal 12 uur in het … Lees meer

Mooi spek….. en lekker!

Mooi spek….. en lekker!

24 februari 2016Recepten, Roken

Na dik drie weken pekelen, twee dagen drogen en vijf dagen koud roken is mijn spek nu wel klaar. Ziet er prima uit, mooie roze kleur, vet mooi wit. Smaak lekker zout en mooie rooksmaak. Best tevreden, al zeg ik het zelf, aldus Mike van Leeuwen uit IJmuiden. Benieuwd hoe Mike dit smakelijke spek maakte? … Lees meer

DHZ Budget Coldsmoker

DHZ Budget Coldsmoker

21 februari 2016Roken

Op de Smoke & BBQ pagina op Facebook, plaatste Kevin van der Hout uit Kudelstaart een éénvoudige handleiding om zelf een coldsmoker te bouwen. Voor de handige doe-het-zelver onder ons. Benodigdheden : – 5 liter schoon verf blik – Bout+moer+ring m6 of m8 (3x) – 1/2″ T-stuk1/2″ draadeind – 1/2″ wartel/moer (2x) – 1/2″ ring. … Lees meer

Iberico Karbonade koud gerookt

Iberico Karbonade koud gerookt

14 februari 2016Roken

Misschien is voor sommige mensen zaterdagochtend 11:30 uur niet de meest ideale tijd om naar de slager te gaan, vaak sta je even in de rij te wachten. Zelf vind ik het heerlijk als niet gelijk wordt gevraagd; β€˜kan ik je helpen….?’, en geniet als mijn ogen langs lekker ogende stukken vlees gaan. Met mijn … Lees meer