Eind november werd Daniël Steenbeek eigenaar van een Joystove. Regelmatig wordt deze aangestoken, en in een Dutch Oven kookt hij buiten heerlijke gerechten. Buitenkoken zoals het bedoeld is. Daniël deelt op deze website zijn recept Wild Zwijn Wang met een knol/aardappel puree en groentechips.
INGREDIËNTEN
Voor de Stoof:
1,7 kilo Wild Zwijn wangen
2 rundvlees bouillonblokjes
6 dl water
4 plakken ontbijtkoek
50 gram pure chocolade callets
3 uien
1 bol sjalot knoflook
Voor de Rub:
8 gram Ras El hanout
4 gram spicemix chili knoflook
4 gram Pili pili
4,5 gram Gerookte paprikapoeder 4,5 gram Lemon peper
4,5 gram Zwolsche stoof Jonnie Boer
Aardappel knolselderij puree:
200 gram geschilde aardappel
200 gram knolselderij schoongemaakt.
BEREIDING
1 Haal het vlies van de Wild Zwijn Wangen
2 Maak de Rub en gebruik deze om de wangen te kruiden
3 Zelf heb ik deze 24 uur in vacuüm gekruid
4 Haal de wangen ongeveer een uur voor de bereiding uit de koeling en vacuüm dan kunnen ze mooi ademen en op temperatuur komen
5 Zet alles klaar voor de stoof
6 Maak de ui en knoflook schoon en snij deze
7 De kipbouillon gaat er later WARM bij
8 Verwarm de DO doe er boter en een beetje olie in
9 Bak de knoflook en een gedeelte van de uien aan daarna het vlees erbij en aanbakken daarna de rest erin (behalve ontbijtkoek en de chocola) daarna afblussen met de warme bouillon en lekker laten stoven (duurde ongeveer 3 uur bij mij)
10 Toen het vlees een beetje uit elkaar viel deze eruit gehaald en de saus ingekookt met ontbijtkoek en pure chocolade
11 Daarna vlees er bij en smikkelen maar!
12 Mijn ervaring is een mooi stuk smaakvol vlees!!
13 Aardappel en Knolselderij in een pan doen met een beetje zout en deze koken tot puree