Fantastisch mooi weer, goed gezelschap, gerookte kip, zalm, kaas en brood uit de Dutch Oven. Dat afgewisseld met een ‘Ginkiestocht’ o.l.v. Jan Anker waren afgelopen zaterdag de ingrediënten voor de workshop ‘Buitenkokenisten’ met de mannen van Sliedrecht. Rond kwart over tien ging de eerste kop koffie van die ochtend er goed in, de mannen hadden er een ritje van zo’n 1,5 uur opzitten. Maar omdat we een strak programma in een ontspannen sfeer hadden, moesten vrij snel de handen uit de mouwen. Omdat het roken van de kipfilet het langst zou duren zijn we daarmee gestart. Daarna het afbakken van de broden in de Dutch Oven, het koudroken van de kaas, en de zalm in een tafelrookoventje. Rond half één kon het brood worden aangesneden, en belegd met de eigen gerookte zalm. Kort daarna kon ook de kipfilet uit de rookkast worden gehaald, en geproefd. Na de middag stond een ‘Ginkiestocht’ op programma. Ruim een uur onder leiding van een gids, dwalen door de oude dorpskern. Om half vier kwam iedereen weer glunderend terug en werden onder het genot van wat drinken de ervaringen uitgewisseld en de workshop afgesloten. Al met al een enorm leuk dag!