Op Facebook kwam ik Pulled Chicken uit de Dutch Oven tegen van Joost Heijnen. Volgens Joost heeft hij dit recept van iemand anders, tja hoe gaat dat op internet. Ben je van mening dat het jou recept is? meld je dan even via het contactformulier, en we zetten ook jou naam erbij. Voorlopig weer een heerlijk recept voor de Dutch Oven,
Pulled Chicken met BBQ saus
(voor 4 hongerige personen)
* 4 kipfilets;
* olie (ik gebruikte koolzaadolie)
* 1 grote ui, of 2 kleine. grof gesneden;
* 2 – 3 teentjes knoflook, fijn gesneden;
* 350 ml barbecuesaus (Black jack smokey heeft mijn voorkeur)
* 1 – 2 theelepels ‘hot sauce’.
* 250 ml kippenbouillon (zelf maken of potje van Struik)
* 2 theelepels zout;
* 2 theelepels paprikapoeder;
* 2 theelepels peper;
Daarnaast haal ik wraps (gewoon of meergranen), verse zuurkool en zure bom bij de visboer (augurk kan ook).
Bereiding:
Gooi 20 briketten in de “schoorsteen”.
Snij de ui in halve ringen van ongeveer 1 cm dikte (niet te fijn) en de knoflook fijn.
Doe een beetje olie in de pan (pan op kamertemp.) en doe hier de uien en knoflook bij en plaats deze op 8 kolen (bij lage temperaturen kan je hier 1 a 2 kolen bij doen).
Na ongeveer 5 minuten leg je de kip op de uien en gooi je de rest van de ingrediënten er bij. Plaats de deksel op de pan en leg hier 12 briketten op (wederom: is het erg koud kan je dit iets verhogen).
Na een half uur draai je de kip om en plaats je de deksel weer terug.
Als de kip er een uur in heeft gezeten haal je deze er uit, plaats je wat kolen van de deksel onder de pan en laat je de saus indikken. Terwijl dit gebeurt pluis je de kipfilet uit elkaar tot fijne draden met 2 vorken. Wanneer de saus is ingedikt, haal je de pan van de briketten en roer je de kip erdoor. Laat dit nog even 10 min doorwarmen in de pan.
Serveer op een wrap met wat zuurkool en een plakje zure bom.