Deze week een mooi gerecht op ztrdg.nl:
Verse spaghetti met aubergine, gerookte mozzarella en knoflook-peper-olie.
Kookinstructies/ Ingrediënten:
1 aubergine / 250 g verse spaghetti /1 gerookte mozzarella / 1 rode peper / 100 ml extra vierge olijfolie / Paarse basilicum voor garnering / zout en peper.
- Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in grove stukken.
- Verwarm in een kleine koekenpan 1 fijngesneden rode peper samen met 100 ml olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat op laag vuur warm worden maar zorg dat de knoflook niet te bruin word.
- Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht is, doe in een kom en sprenkel er wat olijfolie, zout en peper over heen.
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en hou wat kookvocht apart.
- Meng de pasta met 2 el kookvocht en de knoflook-peperolie en verwarm kort.
- Maak de borden op met de pasta, stukken gescheurde mozzarella, gegrilde aubergine, knoflook-peperolie en paarse basilicum.
- In plaats van gerookte mozzarella te kopen, adviseren wij natuurlijk huisgerookte mozzarella: vul je koudrookgenerator (voor een deel) met rookmot beuk of fruit, en rook de mozzarella 3-4 uur. Daarna vacumeren of verpakken in huishoudfolie. De volgende dag klaar voor gebruik.