Gevulde portobello’s met kaas en kruiden op BBQ plank

Gevulde portobello’s met kaas en kruiden op BBQ plank

3 mei 2015BBQ, Recepten

Voor 4 personen Ingrediënten 4 grote portobello’s, zonder stelen 4 eetl. extra-virgin olijfolie 4 fijngesneden teentjes knoflook 230 g feta in blokjes gesneden (Boursin, brie of geitenkaas) 2 eetl. geroosterde pijnboompitten 8 a 10 blaadjes gesneden basilicum 1 BBQ plank Bereiding Leg de BBQ plank 1-2 uur in koud kraanwater Leg een gewicht op de BBQ plank … Lees meer

Redneck Beans in de Dutch Oven

2 mei 2015Buitenkoken, Recepten

Op fire-food.nl kwam ik een lekker recept tegen voor in de Dutch Oven. Redneck Beans. In deze video zie je de bereiding van de Redneck beans in een Dutch Oven Bereidingswijze: Verwarm de Dutch Oven voor door 8 tot 10 briketten er onder te leggen. Giet de olie in de pan en bak het spek en … Lees meer

Asperges met Hollandaise saus van gerookte boter

Asperges met Hollandaise saus van gerookte boter

14 april 2015Recepten, Roken

Tip van de Hanos: Een bijzonder aspergegerechtje, extra lekker in het voorjaar! Benodigdheden Asperges Hollandaise saus Pakje roomboter Werkwijze Asperges: Schil de asperges, snijd het houterige uiteinde er af, breng water aan de kook en breng op smaak met zout en foelie. Leg de asperges voorzichtig in het water, breng weer aan de kook tot … Lees meer

Varkens ribroast op een plank

Varkens ribroast op een plank

11 april 2015BBQ, Recepten

Cees Kramer van restaurant De Boet, gebruikte onlangs een BBQ Plank, en maakte daarmee een zeer smakelijk stukje vlees. Varkens ribroast op de BBQ Plank. Cees heeft de plank eerst in een badje gelegd met rozemarijn, thijm, laurier en knoflook. Daarna op de bbq gelegd, en dit mooie stuk varkens ribroast gegaard. Het resultaat is … Lees meer

Koudroken

Koudroken

2 april 2015Roken

Zoals het woord al zegt, koudroken doe je bij een lage temperatuur, maximaal 25 graden waarbij je het te roken product niet gaart, maar alleen een rooksmaak aanbrengt. De meest bekende voorbeelden zijn natuurlijk zalm en spek. Maar wist je dat je ook vlees kunt koud roken? Kaas, noten en paddenstoelen. Daarna maak je van … Lees meer

Zalm pekelen met zeezout

2 april 2015Roken

Voordat je zalm warm gaat roken, moet het uiteraard eerst gepekeld worden. Zelf pekel ik zalm altijd droog, met zeezout, bruine basterdsuiker en kruiden naar keuze. Een dag voordat je gaat roken, de zalm dik inpakken in het mengsel van zeezout, basterdsuiker en kruiden, en 6 uur laten rusten. Daarna afspoelen en ongeveer een half … Lees meer