De Gans te koop

21 december 2015Assortiment

Dit Thema Tijdschrift vertelt het hele verhaal over de gans in Nederland. Zodat je als je deze winter ganzen ziet overtrekken, niet alleen denkt: goh, wat mooi. Maar ook: zouden deze ganzen nog leven aan het einde van de winter? En wat vind ik daar eigenlijk van? De Gans kost € 8,95 en is te … Lees meer

Laatste Seizoensmarkt 2015

Laatste Seizoensmarkt 2015

20 december 2015Evenement, Roken

Zaterdag 19 december werd voor de derde keer dit jaar een culinaire seizoensmarkt georganiseerd bij Restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen. Tijdens deze seizoensmarkt werd de nieuwe kaart van het restaurant gepresenteerd, waarbij de bezoekers verschillende heerlijke gerechten als amuse konden proeven. Daarnaast waren een dertig tal leveranciers als standhouder aanwezig. In de keuken van … Lees meer

Kaas roken

Kaas roken

13 december 2015Roken

Als je opzoek bent naar iets om te roken, is kaas misschien niet het eerste waar je aan denkt. Afgelopen week heb ik 48+ kaas gerookt op kersenhout. Wil je een keer iets anders dan vis- of vlees roken, dan is dit beslist de moeite waard om een keer te proberen. Na het roken vacumeren … Lees meer

Gans op papier en Gans op je bord

Gans op papier en Gans op je bord

8 december 2015Assortiment

FACEBOOK WINACTIE Wat moet je doen? Deel dit bericht op Facebook en like beide pagina’s ROOKmetSMAAK en Ganzenborst natuurlijk h-eerlijk. Dinsdag 22 december verloten wij een magazine De Gans én een vers geschoten Gans. Gans op papier en Gans op je bord. Vanaf vrijdag 11 december ligt het tijdschrift De Gans bij de boekhandel in … Lees meer

Rookworst

Rookworst

1 december 2015Roken

Winsterkost en rookworst horen nu eenmaal bij elkaar. Want hoe zou erwtensoep of boerenkool zonder rookworst smaken? Maar waar koop je lekkere smaakvolle rookworst, ambachtelijk gerookt? Heb jij zo’n slager bij je in de buurt, dan bof je. Zo niet, dan kun je overwegen om de worst zelf te maken, en te gaan roken. Robert … Lees meer

Urk in Wintersferen

Urk in Wintersferen

29 november 2015Evenement, Roken

In de straten van het oude centrum van Urk herleefde gisteren en vandaag de jaren van 1910-1920. In deze knusse buurt kwamen oude tijden tot leven door het inrichten van oude locaties, voorstellingen van vele figuranten en bewoners in Urker klederdracht. Zo kon het zijn dat je de burgemeester tegen het lijf liep, of de … Lees meer

Originele relatiegeschenken

Originele relatiegeschenken

17 november 2015Assortiment

Lastig om een origineel cadeau voor uw personeel of relaties te bedenken voor de feestdagen? Laat ons dit jaar meedenken! Wij hebben een mooi assortiment zoals Ovenplanken met gerookt zeezout en een fles wijn, gevulde Tapasplanken, boeken over Roken- en Buitenkoken, of wat dacht je van een Dutch Oven met inhoud? Natuurlijk wordt alles feestelijk … Lees meer

Herfst: Mooi buikspek lekker gemarineerd

Herfst: Mooi buikspek lekker gemarineerd

8 november 2015Recepten, Roken

Robert Nagtegaal Werkzaam bij de vereniging van Keurslagers plaatste op zijn Facebook pagina: Koken uit de Keurslager Kerst Proef. Mooi buikspek lekker gemarineerd met o.a. olijfolie en gerookt met pruimenhout en walnoten, winter/herfst smaak. Low and slow (+/- 5 uur). De foto’s van Robert zien er wel erg smakelijk uit. Bij de lokale Keurslager lag … Lees meer