Aftermovie Störrig Festival
Een week na het Festival Störrig in Ede, de voorlopig laatste beelden voor dit jaar. Kijk èn geniet, en je wil er volgend jaar ook bij zijn.
Regelmatig plaats ik op deze blog recepten en tips over roken en buitenkoken, maar ook nieuwe producten in ons assortiment komen hier voorbij. Heb je zelf een leuk recept voor het roken van vlees of vis, of ben je als buitenkokenist graag bezig met open vuur of kolen? Mail via het contactformulier je recept of tip, en wij delen het graag op deze website!
Een week na het Festival Störrig in Ede, de voorlopig laatste beelden voor dit jaar. Kijk èn geniet, en je wil er volgend jaar ook bij zijn.
Speciaal voor Landleven heeft ROOKmetSMAAK een houten rookkastjes ontwikkeld voor het koudroken van vis, vlees, groente en zuivel. In de uitgave van Landleven nr. 11 / november 2017 staat een bouwbeschrijving met fraaie bouwtekening van Lub Barends zodat je éénvoudig zelf aan de slag kunt gaan. Mocht je interesse hebben om zelf eens te gaan … Lees meer
Afgelopen weekend vond in Ede Störrig 2017 plaats. STÖRRIG wat in Veluws dialect betekent; ruw, ruig en vasthoudend was precies wat de Veluwe is. Voor dit festival waren acht topchefs (van verschillende restaurants) gekoppeld aan acht specialisten met een passie voor dit wilde thema. En dat wild niet alleen hert, ree en zwijn was bleek … Lees meer
Vrijdag 21 oktober wordt in het centrum van Ede een leegstaand pand verbouwd tot kookstudio. ’s Avonds van 19:00 – 22:00 uur worden daar 8 verschillende workshops gehouden met het Störrig thema: wild. Lijkt het je leuk om aan één van deze workshops deel te nemen? Je kunt kiezen uit: – Wild met W&G Brinkhorst … Lees meer
Google eens voor de grap op BBQ-saus, en je krijgt 384.000 resultaten. Aanbod genoeg dus. Maar tussen het enorme aanbod springt er wat ons betreft één zeker bovenuit, de Alabama White Barbecue Saus van Grate Goods. Deze traditionele witte barbecuesaus past perfect bij kip maar gaat ook heel goed samen met andere vlees-, groente- of … Lees meer
Vorige week had ik contact met Pascal Pluijmaekers #vivelavie uit Zuid-Limburg. Regelmatig plaatst Pascal recepten op zijn website waarbij het water je door de mond loopt. Zo maakte hij o.a. Macaroni in een Dutch Oven. Zeg nou zelf… De geschiedenis van de Dutch Oven gaat terug naar rond 1700; de heer A. Darby – een Engelsman – … Lees meer
Fantastisch mooi weer, goed gezelschap, gerookte kip, zalm, kaas en brood uit de Dutch Oven. Dat afgewisseld met een ‘Ginkiestocht’ o.l.v. Jan Anker waren afgelopen zaterdag de ingrediënten voor de workshop ‘Buitenkokenisten’ met de mannen van Sliedrecht. Rond kwart over tien ging de eerste kop koffie van die ochtend er goed in, de mannen hadden er een … Lees meer
In de jaren ’60-’70 waren in Monnickendam meer dan 30 rokerijen. Vis roken was een belangrijke bron van inkomsten voor de inwoners van Monnickendam. Zelf hadden ze geen vissersvloot, maar de omliggende vissersplaatsen zoals Volendam en Marken maakten dankbaar gebruikt van deze rokerijen. De haring, makreel of spiering ging rechtstreeks van de visafslag naar één … Lees meer