Boerenmarkt bij Restaurant Vroeg in Bunnik

Boerenmarkt bij Restaurant Vroeg in Bunnik

15 april 2018Evenement

Restaurant Vroeg is gevestigd in een monumentale boerderij uit 1599, die tot 1735 dienst heeft gedaan als herberg. Gelegen in de prachtige landelijke omgeving van Bunnik vlakbij Utrecht. Vroeg is niet alleen een restaurant maar ook een bakkerij waar de hele dag door vers brood wordt gebakken. Twee keer per jaar wordt in de boomgaard … Lees meer

Oerhammetjes in de Rookkast of BBQ

Oerhammetjes in de Rookkast of BBQ

11 april 2018BBQ, Recepten_01, Roken

Pascal Pluijmaekers #vivelavie uit Zuid-Limburg zijn stelregel is: Koken hoeft niet moeilijk te zijn, als het maar lekker is. Dat blijkt ook weer uit zijn recept voor Oerhammetjes. En het leuke is dat je ze zowel in de rookkast als in de BBQ kunt bereiden. De oerham is eigenlijk de kuit van het varken; een … Lees meer

Roken zonder rookkast

Roken zonder rookkast

8 februari 2018Assortiment, BBQ, Roken

© Cees Kramer Omdat lang niet iedereen over een rookkast of rookoven beschikt, speuren wij regelmatig naar producten voor ons assortiment waarmee je kunt roken zonder rookkast. Om je een beetje een indruk te geven, hieronder een overzicht. Deze Smokerbox bijvoorbeeld vul je met houtsnippers en plaats je op de briketten in een BBQ met deksel. … Lees meer

Gerookte inktvis

Gerookte inktvis

16 januari 2018Recepten_01, Roken

Jacob Zwaan uit Urk is een liefhebber van lekker eten en BBQ’en, en sinds kort heeft hij ook de rookkast ontdekt. Terwijl de één begint met het roken van een makreel, stukje zalm of  een scholletje, was Jacob zijn eerste rooksessie warm gerookt spek. En dat viel gelijk in goede aarde bij de familie! Afgelopen … Lees meer

Jambon vin rouge – Rodewijnham

Jambon vin rouge – Rodewijnham

6 januari 2018Recepten_01, Roken

Van Michael Keur uit Krommenie kreeg ik onderstaand recept van een Rodewijnham. Michael is van beroep varkens-uitbeender, maar neem eens een kijkje op zijn Instagram om te zien wat hij verder allemaal van vlees maakt! Wijnham is oorspronkelijk een ham uit de Franse Alpen, maar ook de Italianen in het noorden maken en eten deze ham … Lees meer

Over roken en CaramelZ

Over roken en CaramelZ

1 januari 2018Assortiment, Recepten_01, Roken

Op 16 december stonden wij op Landleven Winter in het Openluchtmuseum in Arnhem. Een ontzettend leuk evenement wat veel bezoekers trekt. Tijdens zo’n dag zie je zelf erg weinig van het evenement, omdat je daar gewoonweg de gelegenheid niet voor krijgt. Hooguit een paar standhouders bij je in de buurt waar je met geluk even … Lees meer

ROOKmetSMAAK op Landleven Winter 2017

ROOKmetSMAAK op Landleven Winter 2017

17 december 2017Evenement

Wekenlang hebben we er over gepraat, plannen gemaakt en zijn we er druk mee geweest. Landleven Winter in het Openluchtmuseum in Arnhem. Ruim een jaar geleden werden wij (mijn vrouw Anja en ik) benaderd door het tijdschrift Landleven met de vraag of er een reportage gemaakt mocht worden. Dat werden er twee. Een artikel over … Lees meer

Mantelzorgers Caritas in Botterschuur

Mantelzorgers Caritas in Botterschuur

11 november 2017Evenement, Roken

Vrijdag 10 november was de jaarlijkse ‘Dag van de mantelzorg’. Tijdens deze dag staan mantelzorgers centraal, en worden in het hele land activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. ROOKmetSMAAK werd door Caritas Urk gevraagd om op donderdag een ‘ROOKmetSMAAK-avond’ te organiseren in de Botterschuur op Urk. Onder het genot van een … Lees meer