STÖRRIG FESTIVAL

STÖRRIG FESTIVAL

24 juli 2017Evenement, Roken

Op vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober vindt in Ede Störrig plaats. Een gloednieuw festival waarin we een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat … Lees meer

Gerookte Zeeuwse mosselen

Gerookte Zeeuwse mosselen

16 juli 2017BBQ, Recepten, Roken

Ook gek van mosselen maar wil je graag een keer iets anders dan koken of wokken? Evert Bosman plaatste op Facebook zijn recept van op eikenhout gerookte mosselen overgegoten met een mosterd-vinaigrette en een frisse venkelsalade. Dat was lekker smikkelen. Hier volgt zijn recept: Eikenhouten stukken anderhalf uur in het water leggen. Je bbq met … Lees meer

Joy Stove nieuw in het assortiment

Joy Stove nieuw in het assortiment

4 juli 2017Assortiment, Buitenkoken

Sinds kort hebben wij ook de Joy charcoal Stove in ons assortiment. Een fijne kolenstove die je als BBQ kunt gebruiken, maar ook ideaal is in combinatie met een Dutch Oven of gietijzeren pan. Net als de ouderwetse vuurduvels zitten aan de bovenkant van deze stove ringen, waarmee je de opening kunt laten aansluiten op … Lees meer

Kabeljauwhaasjes met smaakvolle pistachekorst

Kabeljauwhaasjes met smaakvolle pistachekorst

25 juni 2017BBQ, Recepten

Mele Best stuurde mij een mooi recept toe van Kabeljauwhaasjes met smaakvolle Pistachekorst op Cederhouten BBQ plank. Als visliefhebber spreekt mij dit recept enorm aan, dit komt binnenkort bij ons op de BBQ te liggen! Ook interesse? Hieronder volgt het recept en een bereidingsvideo. Ingrediënten 3 of 4 Kabeljauwhaasjes 80 gram Roomboter 40 gram Pistachenoten (ongezouten) … Lees meer

Grate Goods in het assortiment

Grate Goods in het assortiment

5 juni 2017Assortiment, BBQ, Recepten, Roken

Sinds kort hebben we de Rub en pekelzout van Grate Goods in ons assortiment. AllBrine Pekelproducten Pekelen of zouten is een van de oudste methoden om voedsel te conserveren. Tegenwoordig nog steeds toegepast om de houdbaarheid te verlengen maar vooral voor de smaak, malsheid, sappigheid en structuur. AllBrine Nr.1 Geschikt voor: vis, vlees, gevogelte, groenten … Lees meer

Hollandse kippensoep in Hongaarse Bogrács

Hollandse kippensoep in Hongaarse Bogrács

24 mei 2017Buitenkoken, Recepten

Trix uit Haren is een buitenmens. Als je haar beeldverslag op Instagram bekijkt weet je precies wat ik bedoel. Dagelijks bezig in haar (eetbare) tuin, te vinden in het veld met jachthond en geweer. (H)eerlijk bezig in de keuken, met de meest creatieve variaties aan gerechten. Soms kan ik jaloers zijn op haar foto’s. Maar … Lees meer

Gerookte Makreel (op cederhouten BBQ plank)

Gerookte Makreel (op cederhouten BBQ plank)

10 mei 2017BBQ, Recepten

Mark van der Kolk uit Leusden rookte makreel op een cederhouten BBQ plank. Dit eenvoudige recept kwamen wij tegen op Facebook, en is zeker de moeite waard om zelf ook eens uit te proberen. ‘Gerookte makreel vinden wij thuis heerlijk, maar vanavond net even anders dan anders’: Ingrediënten: (per 2 filets) 2 makreel filet met huid … Lees meer

Warmgerookte sprot

Warmgerookte sprot

27 april 2017Recepten, Roken

Al een tijdje stond het roken van sprot op mijn lijstje. Dat komt vooral omdat die bosjes bij elkaar gebonden sprotjes er zo leuk uitzien. Omdat ik ze nooit eerder heb gerookt, was ik natuurlijk nieuwsgierig naar het resultaat. Sprot kun je zowel koud- als warmroken, dit keer koos ik voor warmgerookt. Eerst maar eens … Lees meer