Koudrookgenerator

Koudrookgenerator

6 november 2015Assortiment, Roken

Koudroken van vis of vlees gaat éénvoudig met een koudrookgenerator. Het model wat wij verkopen heeft een grovere ‘maaswijdte’ daardoor wordt voorkomen dat de rookmot vroegtijdig uit gaat. Let er trouwens wel op dat als buiten een hoge luchtvochtigheid is, de kans groter wordt dat je rookmot te vochtig wordt waardoor het dooft. Rookmot snel … Lees meer

GRILL TUBE

GRILL TUBE

26 oktober 2015Assortiment

Nieuw!! ! Binnenkort leverbaar de GRILL TUBE. De Grill Tube is een Nederlandse product waarbij je aan de buitenkant van een ijzeren buis 6 BBQ spiesen kunt hangen om te grillen. Gelijktijdig kun je bovenop de Grill Tube een Dutch Oven plaatsen om te koken of te bakken. Het vuur voedt men door hout of … Lees meer

Gerookte walnoten

Gerookte walnoten

25 oktober 2015Recepten, Roken

Er wordt jaarlijks aardig wat afgerookt in Nederland. Naast de bedrijven die er beroepsmatig hun boterham mee verdienen, zijn er heel veel hobbyisten die met enige regelmaat hun rookkast aansteken. Vis, Vlees, Groente, Fruit en zelfs Frisdrank (gerookte cola), worden voorzien van een rooksmaak. Afgelopen weekend las ik een berichtje van John Demmers uit IJmuiden. … Lees meer

Gerookt Zeezout

Gerookt Zeezout

20 oktober 2015Assortiment, Roken

Sinds kort leverbaar; Ambachtelijk gerookt Zeezout. Door het gebruik van gerookt Zeezout, verrijk je vlees- visgerechten, salades, pasta’s en kruidenboter met een lichte rooksmaak. Leuk voor Sint of Kerst.

‘Blackened’ heilbot

‘Blackened’ heilbot

15 oktober 2015BBQ, Recepten

Sinds kort hebben wij ook CedarWood Ovenplanken in het assortiment. Hiermee verfijn je de smaak van je ovengerechten. Om je alvast een idee te geven, krijg je bij aankoop dit recept erbij. ‘Blackened’ Heilbot op de CedarWood Ovenplank 4 el olijfolie (+ extra om in te vetten), tijm, platte peterselie, 2 teentjes knoflook, grof zeezout, … Lees meer

Hoe droog wil je het hebben?

Hoe droog wil je het hebben?

11 oktober 2015Roken

Als je vis- of vlees gaat roken is het belangrijk dat de buitenkant goed droog is. Een stelregel is dat het plakkerig aan moet voelen. Is dat namelijk niet het geval, dan vermengt de rook zich met het vocht, waardoor niet alleen de smaak minder wordt, maar het er ook veel minder smakelijk uitziet. Neem … Lees meer

Dutch Oven Cola Kip

Dutch Oven Cola Kip

6 oktober 2015Buitenkoken, Recepten

Om eerlijk te zijn is Cola nu niet het eerste wat in mij op komt als ik aan een stoofpotje denk. Bier zoals Duvel en Bo(c)kbier prima, maar cola…. Tot ik deze week op internet zocht naar een stoofpotje kip voor in de Dutch Oven. Dat leverde ongeveer 544.000 resultaten op. Dus moest ook ik … Lees meer

Varkenskoontjes uit mijn Dutch Oven

Varkenskoontjes uit mijn Dutch Oven

27 september 2015Buitenkoken, Recepten

Op Facebook kwam ik onderstaand recept tegen van Lin’s Receptendeler. Gelukkig mag ik het ook op deze site delen, dankjewel Lin. Varkenskoontjes uit mijn Dutch Oven. Koontjes kruiden met peper, zout, paprika, bruine suiker en cayennepeper. Dit minstens 2 uur laten marineren. Koontjes aanbraden in boter, ui met knoflook toevoegen. Sausje maken van 3 el … Lees meer